Antena 3 CNN Politică Marko Bela, de acord cu Băsescu: alegerile prezidenţiale şi generale trebuie făcute simultan

Marko Bela, de acord cu Băsescu: alegerile prezidenţiale şi generale trebuie făcute simultan

Marko Bela, de acord cu Băsescu: alegerile prezidenţiale şi generale trebuie făcute simultan
Sursa foto: marko bela
28 Oct 2009   •   08:01

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că este în totalitate de acord cu ideea exprimată de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căruia alegerile prezidenţiale şi generale trebuie să aibă loc simultan.
"Sunt în totalitate de acord, problema e că la vremea respectivă toate partidele, inclusiv cel al domnului Băsescu, au susţinut acea modificare ce s-a dovedit păguboasă. Acum un an am ales o anumită formulă a Parlamentului, abia a trecut un an şi suntem într-o campanie asemănătoare, de parcă ar trebui să realegem Parlamentul. Deja s-a legat ideea schimbării Guvernului de alegerea preşedintelui, iar aceste alegeri seamănă leit cu nişte alegeri parlamentare", a spus Marko Bela, penru Mediafax.
Preşedintele UDMR a adăugat că susţine ideea revenirii la organizarea alegerilor generale şi prezidenţiale în acelaşi timp, pentru mandate de patru ani.
"Sunt de acord cu ideea ca din patru în patru ani să avem alegeri parlamentare şi concomitent alegeri prezidenţiale, până nu vom ajunge eventual la ideea că Parlamentul trebuie să aleagă preşedintele. Dar până atunci, sunt de acord că aceste alegeri trebuie să aibă loc simultan", a conchis preşedintele UDMR.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la GDS, că separarea legislativelor de prezidenţiale a fost e eroare şi că cele două alegeri trebuie suprapuse, ceea ce se poate realiza fie prin prelungirea mandatului Parlamentului, fie prin scurtarea celui al şefului statului.
Băsescu a spus că trebuie suprapuse alegerile parlamentare cu cele prezidenţialele, pentru că separarea proceselor electorale a fost "o experienţă proastă".

Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close