Antena 3 CNN Politică Marko Bela, după negocieri: PD-L îşi menţine poziţia, însă şi în opoziţie este viaţă

Marko Bela, după negocieri: PD-L îşi menţine poziţia, însă şi în opoziţie este viaţă

Marko Bela, după negocieri: PD-L îşi menţine poziţia, însă şi în opoziţie este viaţă
10 Dec 2008   •   11:16

La ieşirea de la negocierile de miercuri cu PD-L, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că cele două formaţiuni sunt de acord în continuare să colaboreze în interesul formării noului Guvern. "Colegii noştri din PD-L îşi menţin poziţia. (...) Vom continua negocierile în ceea ce priveşte condiţiile unei astfel de coaliţii", a afirmat Bela.
Potrivit acestuia, totul ţine de decizia PD-L. "Ei trebuie să decidă cu cine, cum şi în ce fel vor colabora", a declarat Marko Bela.
Liderul UDMR a precizat că nu este exclusă nici varianta potrivit căreia UDMR să meargă în opoziţie. "Şi în opoziţie este viaţă", a afirmat Bela.
Cât priveşte varianta unui guvern minoritar, liderul UDMR a declarat că cele două formaţiuni politice nu au discutat pe marginea acestui subiect. Bela a precizat, însă, că, din punctul său de vedere, o astfel de variantă ar fi viabilă, dar fragilă, ţinând cont de perioada de criză economică în care ne aflăm.
La finalul declaraţiei de presă, Marko Bela a precizat că, dacă Mircea Geoană va solicita să discute cu UDMR, aceştia sunt dispuşi să o facă.
Totuşi, se pare că pentru UDMR nu sunt neapărat semnale favorabile la aceste negocieri. Liderii partidului au anunţat că vor convoca pentru această săptămână o nouă reuniune cu liderii filialelor din teritoriu. Asta înseamnă că precedentul mandat de negociere nu mai poate fi dus la îndeplinire. Tot prin prisma acestui anunţ al UDMR se poate deduce că negocierile pentru formarea Guvernului se pot amâna până la sfârşitul săptămânii. Acest lucru înseamnă că miercuri s-ar putea să NU aflăm numele viitorului premier.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR negocieri guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close