Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Emil Boc nu mi se pare ridicol. Înţeleg "reticenţele" PDL faţă de televiziuni

Marko Bela: Emil Boc nu mi se pare ridicol. Înţeleg "reticenţele" PDL faţă de televiziuni

Marko Bela: Emil Boc nu mi se pare ridicol. Înţeleg "reticenţele" PDL faţă de televiziuni
Sursa foto: marko
09 Apr 2010   •   17:11

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că înţelege "reticenţele" PDL faţă de posturile Realitatea TV şi Antena 3, însă nu ştie cât de eficient va fi demersul democrat-liberalilor, potrivit Mediafax.

Marko Bela a spus că nu ştie cât de eficient va fi "boicotul" PDL faţă de cele două posturi de televiziune, subliniind că UDMR vrea să se folosească de "toate posibilităţile cinstite, corecte, de mediatizare".

"Ei (PDL - n.r.) au reproşuri faţă de cele două instituţii în ceea ce priveşte relaţiile cu cele două instituţii. Nu ştiu cât de eficient este sau va fi un astfel de boicot, nici nu ştiu dacă ei au declarat în mod public aşa ceva. E decizia lor. În ce ne priveşte, UDMR ca formaţiune politică încearcă să se folosească de toate posibilităţile cinstite, corecte, de mediatizare, deci noi n-am anunţat un astfel de boicot", a spus Marko Bela.

El a adăugat că situaţia ar fi altfel dacă presa s-ar referi cu rea-credinţă la UDMR, dar că, nefiind cazul, politicienii maghiari au tot interesul să obţină o prezenţă cât mai accentuată în media românească. Vicepremierul a precizat că înţelege "reticenţele" partidului partener de guvernare.

"Eu înţeleg reticenţele şi litigiul privind PDL şi aceste televiziuni, dar noi n-am luat o decizie asemănătoare. Nici n-am discutat în UDMR în acest moment", a arătat el.

Referitor la unltimele apariţii ale premierului Emil Boc pe posturile TV - episodul referitor la confiscarea microfonului Realitatea TV, scena în care tatăl acestuia îi ciocnea un ou de frunte - Marko Bela a spus că primul-ministru nu i se pare "ridicol".

"Cu ciocnitul ouălor, dumneavoastră trebuie să decideţi, că noi nu avem acest obicei, ştiţi foarte bine, noi avem obiceiul udatului, stropitului, aşa că eu sincer nu pot judeca dacă e ceva bizar sau nu. (...) Nu-l consider pe domnul Boc ridicol, trebuie să vă spun acest lucru", a spus Marko.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: UDMR televiziuni Emil Boc boicot
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close