Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Guvernul ne forţează să cerem autonomia Ţinutului Secuiesc

Marko Bela: Guvernul ne forţează să cerem autonomia Ţinutului Secuiesc

Marko Bela: Guvernul ne forţează să cerem autonomia Ţinutului Secuiesc
Sursa foto: marko bela
22 Mai 2009   •   04:27

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat , la Sfântu Gheorghe, că guvernanţii sunt cei care, prin acţiunile de marginalizare a membrilor comunităţii maghiare, îi determină să acţioneze pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc .
"Dacă erau deştepţi ar fi încercat să ne convingă că nu avem nevoie de autonomie, susţinându-ne prin buget, păstrând un procent proporţional al specialiştilor maghiari în instituţiile publice de stat. Un Guvern înţelept ne-ar fi dovedit că nu avem dreptate", a declarat Marko Bela, citat de Agerpres.
Acesta a mai adăugat că, în condiţiile în care maghiarii sunt marginalizaţi, guvernanţii nu dau bani pentru dezvoltarea zonei locuite de aceştia, iar membrii comunităţii sunt schimbaţi din funcţii pe criterii etnice, atunci, "în mod firesc, e nevoie de cealaltă soluţie, autonomia, pentru ca noi să decidem".
Marko Bela mai crede că relaţiile interetnice dintre români şi maghiarii sunt din nou pe cale să se altereze, după ce ?au avansat cu paşi mici, relativ încet?, în special, atâta timp cât şi UDMR a fost la guvernare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc autonomie teritoriala
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close