Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Iniţiativa Guvernului privind Legea Educaţiei este constituţională

Marko Bela: Iniţiativa Guvernului privind Legea Educaţiei este constituţională

Marko Bela: Iniţiativa Guvernului privind Legea Educaţiei este constituţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Noi 2010   •   18:35

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, miercuri, că din punctul lui de vedere asumarea răspunderii Guvernului pentru Legea Educaţiei este un act constituţional.

„Nu înţeleg de ce Curtea Constituţională a respins această iniţiativă a Guvernului. (...) Guvernul are posibilitatea constituţională de a-şi asuma întreaga răspundere faţă de acel proiect.” a declarat Marko Bela.

Nemulţumirea preşedintelui UDMR este motvitavă de urgenţa cu care ar trebui adoptat acest proiect şi importanţa acestuia pentru întregul sistem educaţional, pe care l-ar reforma în totalitate.

Bela a mai precizat că nu a fost primit un răspuns concret din partea Curţii Constituţionale privind  decizia şi că din acest motiv, Guvernul a adoptat încă o poziţie faţă de această decizie.

"Am fost contactat astăzi în timpul şedinţei de Guvern am fost căutat de reprezentanţii presei în legătură cu părerea noastră despre această decizie.Nu am încă motivele şi motivarea Curţii Constiţionale, însă afirm şi reafirm că angajarea răspunderii Guvernului privind proiectul Legii Învăţământului este un act constituţional." a adăugat preşedintele UDMR Marko Bela.

Curtea Constituţională s-a pronunţat, miercuri, asupra conflictului dintre Parlament şi Guvern referitor la Legea Educaţiei. Potrivit judecătorilor, decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe această lege este neconstituţională. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost cel care a sesizat Curtea în acest sens

M. Bela: Nu au existat motive temienice de neconstituţionalitate


×
Subiecte în articol: Marko Bela UDMR Legea Educaţiei guvern
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close