Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Nu vreau să ameninţ pe nimeni cu ieşirea noastră de la guvernare

Marko Bela: Nu vreau să ameninţ pe nimeni cu ieşirea noastră de la guvernare

Marko Bela: Nu vreau să ameninţ pe nimeni cu ieşirea noastră de la guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Noi 2010   •   15:11

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, că este necesară o revigorare a majorităţii parlamentare. Liderul Uniunii susţine că UDMR ar putea ieşi de la guvernare, dar că nu doreşte să ameninţe pe nimeni cu acest lucru.

"Dacă nu reuşim să avem garanţii că această majoritate funcţionează, atunci există posibilitatea (de a ieşi de la guvernare - n.r.), dar în acest moment nu vreau să ameninţ pe nimeni cu ieşirea noastră de la guvernare", a spus Marko Bela, citat de Mediafax.

Liderul UDMR susţine că o revigorare a majorităţii parlamentare este totuşi necesară, în condiţiile în care urmează adoptarea Legii bugetului şi a Legii salarizării.

"Trebuie să avem garanţii că se asigură majoritatea şi mergem mai departe. Mai ales că perioada care urmează ne va cere nişte măsuri clare, ferme. Deci, vă daţi seama, dacă nu avem o astfel de majoritate, ce facem cu bugetul, ce facem cu Legea salarizării", a spus liderul UDMR.

 


Cât priveşte Legea Educaţiei, Marko Bela a precizat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale, întrucât până atunci "nu se poate face un pas înainte".

Marko Bela şi-a menţinut declaraţiile şi după şedinţele de luni ale grupurilor din Camera Deputaţilor şi Senat.

"În acest moment aşteptăm motivarea CCR. Să vedem această motivare dacă ne dă posibilitatea să ne mai gândim la angajarea răspunderii sau alte modalităţi de adoptare a legii", a spus Marko Bela.

"După această motivare, vom putea decide ce facem mai departe. Repet, fară o nouă lege a Educaţiei nu putem merge mai departe", a mai spus liderul UDMR.


×
Subiecte în articol: Marko Bela UDMR guvernare
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close