Antena 3 CNN Politică Marko Bela: PNL şi UDMR îl susţin împreună pe Mircea Geoană

Marko Bela: PNL şi UDMR îl susţin împreună pe Mircea Geoană

Marko Bela: PNL şi UDMR îl susţin împreună pe Mircea Geoană
24 Noi 2009   •   17:41

PNL şi UDMR au stabilit să îl susţină împreună pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană. Liderii celor două formaţiuni au discutat marţi seară şi au ieşit cu o declaraţie comună.

?Amândouă formaţiunile susţin acelaşi candidat pentru funcţia de prim ministru, în persoana lui Klaus Iohannis. Cele două partide au o colaborare îndelungată. Programele noastre conţin foarte multe puncte comune sau compatibile? a spus liderul UDMR, Marko Bela.

Şi preşedintele PNL consideră că o colaborare cu UDMR este o soluţie viabilă în actualul context politic, în lumina vechilor relaţii dintre cele două partide.

?Am avut mereu certificatul de garanţie reciprocă al cuvântului, al înţelegerii. În lunile din urmă, începând cu moţiunile de cenzură pe care le-am iniţiat ne-am conins că între oamenii serioşi este nevoie de cuvânt. Avem o soluţie comună cu UDMR de a sprijini un candidat şi un program politic? a spus Crin Antonescu.

Cei doi au declarat că nu au stabilit încă o întâlnire oficială cu PSD. Surse social democrate au declarat însă că liderii PSD au hotărât semnarea unui acord cu PNL şi UDMR, cel mai probabil miercuri, la ora 13.00



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antonescu PNL UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close