Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Prezenţa UDMR în orice guvern, condiţionată de progresul în dreptul minorităţilor

Marko Bela: Prezenţa UDMR în orice guvern, condiţionată de progresul în dreptul minorităţilor

Marko Bela: Prezenţa UDMR în orice guvern, condiţionată de progresul în dreptul minorităţilor
03 Noi 2010   •   18:07

Progresul în dreptul minorităţilor este o condiţie a prezenţei UDMR în orice guvern, a declarat miercuri Marko Bela, pentru Mediafax. Liderul UDMR a anunţat că a convocat Consiliul Permanent al Uniunii după decizia CC în cazul Legii educaţiei, precizând că nu au existat motive temeinice de neconstituţionalitate.

"În continuare afirm că nu au existat motive temienice de neconstituţionalitate, dar, bineînţeles, că ne conformăm deciziei Curţii Constituţionale, indiferent dacă sunt de acord sau nu sunt de acord cu această decizie, este obligatoriu ceea ce spune. Trebuie să vedem cum mergem mai departe, pentru UDMR s-a creat o problemă inclusiv în ceea ce priveşte învăţământul în limba maternă, pentru că eu am fost convins că vom reuşi de data aceasta să eliminăm toate dispoziţiile discriminatorii care au mai rămas în actuala lege a învăţământului şi, într-adevăr, să nu mai avem niciun fel de îngrădiri privind învăţământul în limba maternă, şi nu s-a reuşit acest lucru", a spus Marko Bela.

Liderul UDMR a mai precizat că regretă că în anul 2010 au fost trezite în continuare anumite sentimente antimaghiare în privinţa declaraţiilor unor politicieni referitoare predarea unor obiecte în limba minorităţilor.

×
Subiecte în articol: Marko Bela Legea Educaţiei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close