Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Trianonul, ?70 de ani de agonie? pentru comunitatea maghiară

Marko Bela: Trianonul, ?70 de ani de agonie? pentru comunitatea maghiară

Marko Bela: Trianonul, ?70 de ani de agonie? pentru comunitatea maghiară
26 Noi 2008   •   16:11

UDMR și-a încheiat campania electorală marșând pe latura sentimentală a propriului electorat prin readucerea în discuție a tratatului de la Trianon și a celor ?70 de ani de agonie? îndurați de atunci până în prezent.
?Ne doare Trianonul și ne doare 1918. După alegeri e sărbatoarea națională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsatură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie. Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi, deși o respectăm", a spus liderul UDMR, Marko Bela, la Târgu-Mureș, în fața a aproximativ 7.000 de maghiari adunați marți seară la un spectacol dedicat finalulului de campanie electorală a Uniunii.
Președintele UDMR a prezentat o hartă a componentei etnice a Transilvaniei, conform recensământului din 2002, în care teritoriile locuite preponderent de maghiari erau însemnate cu roșu.
?Pata roșie putea fi și mai mare dacă nu exista Trianonul în 1920. Trebuie să întoarcem roata istoriei. Să fim uniți în orice clipă pentru viitorul nostru și al copiilor noștri? a conchis Marko, arătând asistenței că, totuși, ziua de 1 decembrie ar putea constitui data de sărbătorire de către maghiari a victoriei UDMR în alegeri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR campanie electorala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close