Antena 3 CNN Politică Marko Bela: UDMR doreşte menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame. Ordonanţa nu a fost aprobată

Marko Bela: UDMR doreşte menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame. Ordonanţa nu a fost aprobată

Marko Bela: UDMR doreşte menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame. Ordonanţa nu a fost aprobată
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Dec 2010   •   17:26

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că partidul său susţine în continuare menţinerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi că va mai demara câteva discuţii în acest sens, întrucât ordonanţa nu a fost încă aprobată.

Liderul minorităţilor din România este de părere că micşorarea cuantumului acestei indemnizaţii ar fi mult mai indicat decât varianta anunţată de primul ministru luni.

Marko Bela a mai adăugat că, din punctul său de vedere, plafonul acordat pentru mame – de 34 de milioane de lei- este extrem de mare pentru acest moment şi că mofificarea lui ar fi o măsură favorabilă.

Preşedintele UDMR a mai spus că susţine în continuare ideea că toţi cei care beneficiază de venituri trebuie să contribuie la asigurările de sănătate, inclusiv şomerii şi pensionarii. Marko Bela a evidenţiat însă că UDMR susţine şi protejează românii săraci, dar că din cei peste 10 milioane de români care beneficiază de servicii medicale, mai puţin de 5 milioane cotizează la Casa de Asigurări de Sănătate.

Coaliţia a decis, în urma şedinţei de Guvern în care s-au discutat variantele de acordare de indemnizaţiei pentru creşterea copilului, că acesta se va acorda, începând cu ianuarie 2011, pe o perioadă de 12 luni, cu o valoare minimă de 600 de lei şi maximă de 3.400 de lei, perioadă urmată de alte 12 luni de concediu legal fără plată. În acelaşi timp, Guvernul va acorda un bonus lunar în valoare de 500 de lei pentru mamele care decid să se întoarcă la muncă mai devreme, în oricare din cele 24 de luni din concediul total.

De asemenea, premierul Emil Boc a mai anunţat că acest amendament  va afecta doar pe acele femei care vor deveni mămici din 2011, cele care au indemnizaţia în derulare vor beneficia de ea pe aceeaşi perioadă de 24 de luni, cu acelaşi cuantum.



×
Subiecte în articol: Marko Bela UDMR
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close