Antena 3 CNN Politică Marko Bela: UDMR nu a avut înţelegeri prelectorale cu PNL sau PSD

Marko Bela: UDMR nu a avut înţelegeri prelectorale cu PNL sau PSD

Marko Bela: UDMR nu a avut înţelegeri prelectorale cu PNL sau PSD
Sursa foto: Marko Bela
27 Ian 2009   •   15:04

Preşedintele UDMR, Marko Bela a declarat, marţi, că Uniunea nu a avut nicio înţelegere preelectorală cu vreun alt partid. El a recunoscut totuşi că au existat discuţii atât cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, cât şi cu preşedintele PNL, Căin Popescu-Tăriceanu.
"N-am avut vreo înţelegere preelectorală. Au fost discuţii şi cu domnul Geoană şi cu domnul Tăriceanu, dar n-am avut cu nimeni nicio înţelegere. Am avut, din păcate, cu PD-L după alegeri, dar nu a fost respectată", a spus Marko.
Liderul Uniunii a reacţionat astfel la acuzaţiile de neloialitate lansate de liderul PSD, Mircea Geoană. Preşedintele social-democrat a menţionat, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, că Uniunea a "dezertat" dintr-o înţelegere tripartită PSD-PNL-UDMR prin care aceste formaţiuni erau de acord să formeze împreună coaliţia guvernamentală de după alegerile din 30 noiembrie.
"În 2004, PSD a avut o alianţă cu PC care i-a părăsit, apoi s-a întors, aşa că nu cred că Mircea Geoană nu ar putea să ne dea lecţii privind cuvântul dat. Îi reamintesc că, în perioada 2000-2004, PSD a guvernat foarte confortabil cu un guvern minoritar pentru că am avut o înţelegere cu ei şi am respectat-o", a afirmat preşedintele UDMR.
Marko i-a criticat şi pe liderii PD-L pentru încălcarea acordului iniţial în favoarea coaliţiei cu PSD. "Am înţeles faptul că PSD este un partid mai cu greutate. În perspectivă, vom afla şi dacă este un partid mai de încredere decât UDMR", a adăugat preşedintele Uniunii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD PNL UDMR
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close