Antena 3 CNN Politică Marko Bela vrea la guvernare: UDMR dă voturile în turul II celui care îi garantează intrarea la putere

Marko Bela vrea la guvernare: UDMR dă voturile în turul II celui care îi garantează intrarea la putere

Marko Bela vrea la guvernare: UDMR dă voturile în turul II celui care îi garantează intrarea la putere
Sursa foto: Marko Bela
16 Sep 2009   •   15:45

UDMR şi-a formulat pretenţiile către candidaţii prezidenţiali care vor intra în turul doi pentru Cotroceni: voturile comunităţii maghiare vor merge către cel care va garanta intrarea Uniunii la guvernare.
Potrviti liderului Uniunii, Marko Bela, condiţia pusă pentru sprijinul formaţiunii în turul doi vine "nu de dragul puterii şi nu în exclusivitate de dragul accesului la un anumit buget" ci pentru a se asigura că anumite programe pentru comunitate pe care o reprezintă vor fi puse în aplicare.
"Deci UDMR vrea să guverneze, dar nu de dragul puterii şi nu în exclusivitate de dragul accesului la un anumit buget, deci pe baza unor programe compatibile şi prin care impunem o anumită direcţie şi o anumită reformă în diferite domenii ale societăţii", a explicat liderul UDMR.
Marko a subliniat că Uniunea nu s-a decis pe care candidat va susţine în turul doi al prezidenţialelor şi că nu ar vrea "să se creeze o situaţie când UDMR va trebui să decidă cu cine ţine". "După primul tur de scrutin ne aşteaptă, nu neg acest lucru, probabil o decizie destul de grea. În mod clar şi UDMR va trebui să decidă care va fi candidatul pe care-l susţine (...) Va trebui să avem sondaje de opinie făcute de noi, sau la comanda noastră, fiindcă în cazul comunităţii maghiare e mai greu să tatonezi opţiunile pe baza unor sondaje naţionale" a mai spus preşedintele UDMR.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close