Antena 3 CNN Politică Marko: O remaniere guvernamentală fără o reformă radicală a administraţiei, doar "apă de ploaie"

Marko: O remaniere guvernamentală fără o reformă radicală a administraţiei, doar "apă de ploaie"

Marko: O remaniere guvernamentală fără o reformă radicală a administraţiei, doar "apă de ploaie"
18 Iun 2010   •   11:29

O remaniere a Executivului fără o reformă radicală a aparatului public administrativ este doar "apă de ploaie", a declarat vineri liderul UDMR, Marko Bela. El a sugerat că probabil va veni momentul să se discute în Guvern despre ce miniştri pleacă sau rămân în Cabinet, dar nu în prezent.

 

"Ştiu că vă interesează care ministru rămâne, care ministru pleacă. Probabil că va veni momentul când va trebui să discutăm şi acest lucru, dar reforma trebuie să fie mult mai profundă. Ceea ce se vorbeşte în legătură cu remanierea guvernamentală, putem discuta, putem ajunge la o remaniere, dar este apă de ploaie, aşa cum se spune, dacă nu facem şi altceva", a spus Marko Bela.

 

El a reiterat că sunt necesare măsuri de restructurare a instituţiilor guvernamentale prin reducere, comasare sau desfiinţarea unor agenţii şi autorităţi, precum şi prin transferul altor astfel de structuri către consiliile judeţene sau cele locale.

 

Liderul Uniunii a subliniat că poate fi de acord şi cu chestiunea comasării unor ministere, dar numai în cazul în care reforma instituţională va fi una profundă.

 

Cu doar o zi înainte liderul UDMR era de părere că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ploaie ministere
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close