Antena 3 CNN Politică Mărturisire. Ponta: În 2009, am votat cu Antonescu. Abia în turul 2 cu Geoană

Mărturisire. Ponta: În 2009, am votat cu Antonescu. Abia în turul 2 cu Geoană

Mărturisire. Ponta: În 2009, am votat cu Antonescu. Abia în turul 2 cu Geoană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Mai 2014   •   11:10
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dezvăluit, joi, că la alegerile prezidenţiale din 2009, a votat în primul tur cu Crin Antonescu şi abia apoi, în utul al doilea, cu Mircea Geoană, deşi premierul era atunci şeful de campanie al lui Geoană.
 
Premierul Victor Ponta, şef de campanie al lui Mircea Geonă în 2009, a adăugat că mulţi dintre cei pe care a pus ştampila până în prezent nu au câştigat, însă important este mersul la vot.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind şef de campanie al acestuia, Ponta a răspuns: "L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România".
 
Ponta a exemplificat apoi, că nu a ales cu noroc: a spus că în 1990 a votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu - nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu - câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu - nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase - nu a câştigat. 
 
Ulterior, şeful Guvernului a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând.
 
"S-ar putea ca de data asta să iasă cel pe care îl votez eu", a spus Ponta, subliind însă că participarea la vot este cel mai important lucru.

Întrebat despre faptul că a votat, din 1990 încoace, mai mult candidaţi de dreapta, Ponta a răspuns: "Asta cu dreapta, hai sa fim serioşi. La prezidenţiale oamenii votează în primul rând candidatul". 
 
Vanghelie, despre votul lui Ponta din 2009: Eu sunt alături de partid când e bătălie
 
Zgonea: Eu întotdeauna am votat cu colegii mei

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close