Antena 3 CNN Politică Măsuri de austeritate la Guvern. Demnitarii vor folosi transportul în comun

Măsuri de austeritate la Guvern. Demnitarii vor folosi transportul în comun

Măsuri de austeritate la Guvern. Demnitarii vor folosi transportul în comun
30 Dec 2008   •   18:47

Demnitarii nu vor mai merge cu avionul la Business Class, ci la economic. Iar în deplasări, vor folosi transportul în comun şi nu taxiul. Măsuri de criză, a precizat premierul Emil Boc, care a recunoscut că măsurile ar putea stârni zâmbete.
O altă măsură de austeritate adoptată de noul guvern este cea care prevede că bugetarii nu mai au voie să cumuleze salariul cu pensia. Cei care vor să rămână angajaţi la stat vor fi obligaţi să renunţe la pensie. Iar în cazul în la pensionare au primit salarii compensatorii, adaca se reangajează vor fi obligaţi să returneze plăţile compensatorii primite la pensionare.
Potrivit premierului, Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost primul care a susţinut această măsură, deşi el a beneficiat de plăţi compensatorii. El s-a angajat ca pe 5 ianuarie să depună banii primiţi de la stat.
Şi cheltuielile pentru achiziţionarea de maşini şi mobilier vor fi reduse în 2009 cu 50% faţă de 2008, iar numărul total al funcţiilorr de conducere va fi limitat la maximum 12% din numărul total al funcţiilor publice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern Emil Boc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close