Antena 3 CNN Politică Măsuri după gafa PDL: Miniştrii vor verifica mai atent documentele, secretarii de stat vor veni la comisii

Măsuri după gafa PDL: Miniştrii vor verifica mai atent documentele, secretarii de stat vor veni la comisii

Măsuri după gafa PDL: Miniştrii vor verifica mai atent documentele, secretarii de stat vor veni la comisii
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Oct 2010   •   13:04

Membrii Cabinetului Boc au stabilit, joi, la Palatul Victoria, ca documentele legate de ordinea de zi a lucrărilor Parlamentului şi avizele Executivului la iniţiative legislative să fie verificate mai atent, inclusiv de miniştri. În plus, secretarii de stat ar urma să fie prezenţi în permanenţă la lucrările comisiilor în care sunt dezbătute proiecte legate de ministerul din care fac parte.

"S-a stabilit să fie acordată o atenţie mai mare în ceea ce priveşte verificarea ordinii de zi a lucrărilor Parlamentului şi punctelor de vedere formulate de Executiv la iniţiativele legislative şi ca exemplare din aceste documente să fie dublate şi înmânate inclusiv miniştrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel încât să se ştie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului să fie întotdeauna respectat", au declarat pentru Mediafax surse participante la discuţie.

"Prioritare din punct de vedere al Guvernului rămân legile legate de acordul cu FMI, legislaţia comunitară şi fondurile europene", au mai arătat sursele.

Deciziile vin după ce Camera Deputaţilor a votat, marţi, o serie de iniţiative legislative, printre care scăderea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

×
Subiecte în articol: parlament comisii greseala vot TVA guvern ministri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close