Antena 3 CNN Politică Măsurile pe care noul Guvern ar trebui să le ia imediat: majorarea pensiilor şi reducerea TVA la alimentele de bază

Măsurile pe care noul Guvern ar trebui să le ia imediat: majorarea pensiilor şi reducerea TVA la alimentele de bază

Măsurile pe care noul Guvern ar trebui să le ia imediat: majorarea pensiilor şi reducerea TVA la alimentele de bază
Sursa foto: Foto: capital.ro
de O.P.    |    02 Mai 2012   •   05:49
Majorarea pensiilor şi reducerea TVA la alimentele de bază ar trebui să fie priorităţile noului guvern, crede Dan Voiculescu. Vicepreşedintele Senatului a declarat la "Sinteza Zilei" că viitorul Executiv trebuie să ia măsuri pentru a ajuta fiecare categorie de români în parte.

Senatorul Dan Voiculescu este convins că una dintre măsurile pe care Cabinetul Ponta ar trebui să le ia imediat după ce va fi validat de Parlament trebuie să fie majorarea pensiilor.

"Eu sper ca acest Guvern să analizeze pe categorii România. Pentru că oamenii nu sunt la fel, categoriile nu sunt la fel. Nevoile pensionarilor sunt diferite de nevoile oamenilor de afaceri. Oamenii de afaceri au nevoie de stabilitate şi trebuie lăsaţi să-şi facă treaba. Pensionarii au nevoie de sprijin pentru că au muncit o viaţă întreagă."

Vicepreşedintele Senatului a subliniat că viitorul Executiv are rolul de a readuce echilibrul în România. Iar acest lucru nu va putea fi realizat decât prin voinţă politică, pricepere şi grijă faţă de oameni.

"Când spun voinţă politică şi preocupare pentru oameni am să dau un exemplu: oamenii se lovesc de o activitate care se numeşte speculă. Se importă ardei cu 1 leu şi se vinde cu 8 lei. Guvernul trebuie să facă profit. Dacă aduce câteva vapoare cu 1 leu şi îl dă cu 2 lei tot câştigă 1 lei şi speculanţii rămân cu ardeii. Guvernul României dacă aprobă deschiderea unui spital privat ar trebui ca joia să fie gratis pentru pensionari. Trebuie să te gândeşti ce poţi să facă pentru oameni."

Dan Voiculescu: "Reducerea TVA la produsele de bază a alimentelor e prioritatea USL şi probabil în 2 luni va trece prin Parlament."






×
Subiecte în articol: promisiuni Dan Voiculescu
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close