Antena 3 CNN Politică Mazăre: PSD nu trebuie să susţină moţiunea de cenzură

Mazăre: PSD nu trebuie să susţină moţiunea de cenzură

Mazăre: PSD nu trebuie să susţină moţiunea de cenzură
Sursa foto: radu mazare
06 Oct 2009   •   00:46

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii nu ar trebui să susţină o moţiune de cenzură la adresa actualului Guvern pentru că acest lucru va arunca ţara în criză.

"Eu am mai declarat în câteva rânduri, inclusiv la Congres, că nu este bine ca PSD, acum, cu o lună şi jumătate înainte de alegeri, să sprijine această moţiune de cenzură, să o voteze şi să dărâme Guvernul, să arunce ţara într-o criză. Sunt stupefiat şi contrariat de banii pe care i-a găsit Boc în şase ore", a spus liderul PSD Constanţa.

"Ştiu că nouă luni de zile n-am găsit bani şi nu am reuşit să plătim profesorii, n-am reuşit să găsim bani pentru infrastructură, au fost date ordonanţe de guvern, care gâtuiau autorităţile locale doar, doar se mai întorc ceva bani către Bucureşti, iar acum domnul Boc a găsit bani în şase ore. Dar, în acelaşi timp, nu cred că este bine să fie provocată o criză majoră, pentru că dărâmarea Guvernului cu o lună şi jumătate înainte de alegeri este o criză majoră şi voi vota în consecinţă la partid dacă se va pune problema susţinerii sau nesusţinerii moţiunii de cenzură", a afirmat Radu Mazăre, citat de Mediafax.

El a explicat că această decizie ar trebui luată în Comitetul Executiv, iar dacă majoritatea va decide susţinerea moţiunii, atunci se va supune votului partidului.

"Teoretic, decizia nu poate să o ia domnul Geoană, decizia se ia în Comitetul Executiv. Dacă nu, se ia în cadrul unui consiliu că pentru a dărâma guvernul nu hotărăşte preşedintele partidului. Dacă se decide într-o şedinţă a partidului, ne supunem, că aşa e jocul democratic", a mai spus liderul PSD Constanţa.

După ce a fost informat de un jurnalist că Biroul Politic al PSD a decis, luni, susţinerea moţiunii de cenzură, Radu Mazăre a spus că nu ştia de această decizie şi că, dacă a fost luată fără a fi consultat, ar putea să le sugereze parlamentarilor PSD de Constanţa să nu voteze moţiunea.

"Eu nu am fost informat dacă a fost luată decizia. Dacă a luat această decizie fără să fiu informat o să văd cum o să acţionez, poate îi instruiesc pe parlamentarii PSD de Constanţa să nu voteze moţiunea. Trebuia să fim întrebaţi. O decizie de dărâmare a guvernului nu cred că se ia în 12 oameni în Biroul Politic de la Bucureşti", a completat Radu Mazăre.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close