Antena 3 CNN Politică Mazăre se dă dorit de PSD pentru Cotroceni, dar speră în şansele lui Crin Antonescu

Mazăre se dă dorit de PSD pentru Cotroceni, dar speră în şansele lui Crin Antonescu

Mazăre se dă dorit de PSD pentru Cotroceni, dar speră în şansele lui Crin Antonescu
Sursa foto: Radu Mazare
26 Mar 2009   •   15:19

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre susţine că este dorit ca prezidenţiabil atât de colegi din PSD, cât şi de unii oameni de afaceri, dar că nu este interesat să candideze. În schimb, edilul constănţean a avut numai cuvinte de laudă pentru noul lider al PNL, Crin Antonescu, susţinând că s-ar bucura din tot sufletul dacă acesta va reuşi să-l bată pe Băsescu. Nimic despre şansele liderului său de partid, Mircea Geoană, în eventualitatea în care acesta ar participa la cursa pentru Cotroceni. Mazăre este al doilea lider din PSD, după Ion Iliescu care are cuvinte de apreciere pentru noul preşedinte al PNL în perspectiva algerilor prezidenţiale din toamnă.
"Mi s-a tot sugerat, mi s-a propus, mi s-au făcut oferte de sprijin pentru o eventuală candidatură, dar, sincer să fiu, eu, personal, nu vreau. Nu e problema de bătaie, eu mă bat şi cu Băsescu şi cu mama şi cu fiica lui Băsescu, nu asta e problema. Dar pur şi simplu nu vreau", a declarat Mazăre, joi, după şedinţa de Consiliul Local Municipal.
El a precizat că propunerile au venit din partea unor membri social-democraţi atât din Constanţa, cât şi de la centru, la care s-a adăugat susţinerea unor persoane care au afaceri în media. Liderul constănţean a evitat însă sa facă nominalizări cu privire la posibilii săi susţinători.
Primarul municipiului Constanţa mai spus că nu poate să aprecieze care ar fi candidatul cel mai bun din partea PSD pentru alegerile prezidenţiale pentru că nu ar fi făcut o "analiză exhaustivă a acestui subiect".
În schimb, despre noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu numai de bine. "M-aş bucura din tot sufletul să îl bată pe Băsescu pentru că mi se pare un om mult mai echilibrat decât Băsescu, iar un şef de stat trebuie să fie un om echilibrat. Totuşi, eu cred că trebuie să fie şi un om care să fi demonstrat ceva, să fi construit ceva şi pentru el, şi pentru societate", a afirmat Mazăre.
Întrebat dacă Antonescu a dovedit ceva în acest sens, Mazăre a răspuns filosofic: "Dacă stă într-un apartament cu două camere..."
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close