Antena 3 CNN Politică Mazăre: Trebuie să închidem primăria din cauza unei hotărâri de guvern

Mazăre: Trebuie să închidem primăria din cauza unei hotărâri de guvern

Mazăre: Trebuie să închidem primăria din cauza unei hotărâri de guvern
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Mar 2011   •   16:37

Primăria Constanţa a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai putea desfăşura activitatea, susţine edilul Radu Mazăre. Cauza o reprezintă o hotărâre de guvern, din 2010, referitoare la obligaţiile de plată a contribuaţiilor sociale şi care a condus la diminuarea bugetului local cu 30%, explică primarul, citat de Agerpres.

''Bugetul de anul ăsta este praf. Încasările din cotele din impozitul pe venit au scăzut cu 60% din cauza acestei hotărâri idioate. (...) Au dat o hotărâre de guvern pe 28 decembrie 2010, privind modalitatea de depunere şi gestionare a declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate - celebra declaraţie 112. Şi au bramburit tot sistemul şi avem la primărie 40% încasare faţă de ce-am avut luna trecută. Deci cu 60% mai puţin. (...) Suntem în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea, trebuie să închidem primăria'', a afirmat Radu Mazăre.

Edilul a menţionat că, dacă ''lucrurile rămân aşa'' referitor la noul act normativ, Consiliul Local Municipal Constanţa va emite o hotărâre prin care ''trebuie tăiaţi banii de la lumină, transport, pachete pentru bătrâni, asfalt '', astfel încât ''bugetul să fie echilibrat, să rămână zero pe zero''.

Prin diminuarea bugetului local cu o treime din bani, ''situaţia este foarte gravă'' pentru că este obligatoriu ca anumite ''lucruri'' să funcţioneze, printre care ''şcolile, grădiniţele, ridicarea gunoiului, cantinele sociale'', a mai precizat Radu Mazăre.

×
Subiecte în articol: primarie Radu Mazare inchidere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close