Antena 3 CNN Politică Mazăre va candida la şefia PSD, pentru a nu sprijini actualele tabere din partid

Mazăre va candida la şefia PSD, pentru a nu sprijini actualele tabere din partid

Mazăre va candida la şefia PSD, pentru a nu sprijini actualele tabere din partid
Sursa foto: Radu Mazãre
15 Feb 2010   •   11:46

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, luni, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că primarul Constanţei, Radu Mazăre, va candida la preşedinţia PSD, el arătând că a venit la şedinţa CExN pentru a-i depune acestuia dosarul de candidatură. Surse social-democrate susţin că gestul lui Mazăre se vrea o poziţionare diplomatică de neutralitate faţă de principalele tabere din partid care se vor confrunta la Congres.

"Radu Mazăre candidează la Congresul PSD, la funcţia de preşedinte. În ceea ce priveşte locaţia, nu are importanţă, poate să fie oriunde, şi pe stradă. I-am făcut dosarul, vine în timp util (din Brazilia, n.r.). Nu e nicio glumă, vorbesc serios. V-a anunţat şi el personal că va candida", a spus Nicuşor Constantinescu.

El a adăugat că Mazăre încearcă, la modul serios, să devină preşedintele PSD, optând pentru candidaturi individuale şi pentru Liviu Dragnea în calitatea de secretar general.

"Vede câte voturi ia şi mergem mai departe. Nu înseamnă că, dacă pierzi o bătălie, ai pierdut şi războiul, nu? Domnul Mazăre vrea singur, fără liste", a spus preşedintele CJ Constanţa.

Viitorul statut al PSD nu poate prevede în acelaşi timp şi funcţia de primvicepreşedinte şi cea de secretar general deoarece atribuţiile celor două se suprapun, a mai afirmat Constantinescu. ?Nu poate să existe şi funcţia de prim-vicepreşedinte şi cea de secretar general. Una o anulează pe cealaltă? a afirmat Constantinescu, care s-a pronunţat şi pentru păstrarea candidaturilor individuale la funcţiile de conducere din partid.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Mazare candidatura PSD
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close