Antena 3 CNN Politică Meleşcanu, aşteptat să demisioneze de la şefia Senatului. Cine sunt posibilii înlocuitori

Meleşcanu, aşteptat să demisioneze de la şefia Senatului. Cine sunt posibilii înlocuitori

Se duc bătălii pe toate fronturile pe scena politică. Liberalii încearcă din nou să preia de la PSD şefia Senatului. 

Meleşcanu, aşteptat să demisioneze de la şefia Senatului. Cine sunt posibilii înlocuitori
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de M.Z.    |    03 Feb 2020   •   13:40

Teodor Meleşcanu este aşteptat să demisioneze luni din funcţia de preşedinte al Senatului. Astfel, liberalii duc negocieri intense cu PMP, UDMR şi ALDE pentru a o pune la şefia Senatului pe Alina Gorghiu. 

Dacă ne uităm la distribuţia locurilor în Senat, Alina Gorghiu ar avea puţine şanse de reuşită, în condiţiile în care PSD are 69 de senatori, adică majoritatea. 

PNL ar putea să-şi ducă planul la îndeplinire numai prin absenţa unor parlamentari social-democraţi. Ei au spus de mai multe ori că o doresc pe Alina Gorghiu în fruntea Senatului.

După demisia lui Meleşcanu, funcţia va fi preluată interimar de un vicepreşedinte al Senatului, în persoana lui Titus Corlăţean, care a fost anunţat de conducerea PSD. De altfel, acesta este un nume care a fost vehiculat şi anterior pentru pentru a prelua funcţia.

Liberalii vor încerca să forţeze alegeri pentru preşedinţia Senatului, dar în momentul de faţă nu au suficiente voturi în Senat.

Pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a României a stabilit că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu a declarat că așteaptă să vadă decizia și motivarea Curții Constituționale, adăugând că se va conforma hotărârii luate de judecătorii CCR.

Citește şi Teodor Meleșcanu este cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, cu privire la împrejurările în care a acţionat la Viena în decembrie 1989

Luptă aprigă pentru şefia Senatului

×
Subiecte în articol: Senat Teodor Meleşcanu Alina Gorghiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close