Antena 3 CNN Politică Meleşcanu despre Diaconescu: Problema este în ce măsură se va bucura de autonomie pentru a-şi îndeplini sarcinile

Meleşcanu despre Diaconescu: Problema este în ce măsură se va bucura de autonomie pentru a-şi îndeplini sarcinile

Meleşcanu despre Diaconescu: Problema este în ce măsură se va bucura de autonomie pentru a-şi îndeplini sarcinile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   16:30

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe, a declarat, marţi, că UNPR-istul desemnat pentru funcţia de ministru de Externe, Cristian Diaconescu, are pregătirea necesară unui asemenea mandat, însă problema lui va fi dacă se va bucura de suficientă autonomie pentru a-şi îndeplini sarcinile, potrivit Agerpres.

"Cristian Diaconescu este un profesionist în materie, are pregătirea necesară pentru un asemenea post. După părerea mea, problema reală este cu totul alta: în ce măsură dânsul se va bucura de o autonomie suficientă pentru a-şi îndeplini sarcinile şi care va fi marja de manevră pe care i-o va lăsa preşedintele, potrivit prevederilor noastre constituţionale ale responsabilităţii în materie", a declarat Meleşcanu.

Meleşcanu a mai precizat spus că numirea lui Diaconescu la Externe schimbă configuraţia politică a Guvernului, iar această modificare trebuie aprobată şi de Parlament.

Prim-ministrul Emil Boc a înaintat, marţi, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Cristian Diaconescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Cristian Diaconescu în funcţia de ministru de Externe.

Cristian Diaconescu, vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte al UNPR la Senatori, a fost propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe după ce, luni, premierul l-a revocat din funcţie pe Teodor Baconschi din cauza unor afirmaţii ale acestuia privind protestele din ultima perioadă.

 


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close