Antena 3 CNN Politică Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu e normal să te implici în astfel de dezbateri

Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu e normal să te implici în astfel de dezbateri

Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu e normal să te implici în astfel de dezbateri
Sursa foto: Foto: Gov.ro
11 Sep 2018   •   12:47

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afimat marţi, în legătură cu o posibilă rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, că "toate variantele se iau în calcul".

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, dacă ar putea cere rechemarea lui George Maior, în urma declaraţiilor făcute de acesta cu privire la scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani autorităţilor de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Toate variantele se iau în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta".

El a precizat că a avut o discuţie cu Maior, în care i-a spus că nu este normal, ca diplomat, să intre în dezbateri de acest tip.

"Am avut o discuţie. O să vedem. Mâine va avea loc audierea din Comisia pentru politică externă şi o să vedem care e şi părerea Parlamentului. (...) Din punctul meu de vedere, i-am spus şi personal că nu e normal ca diplomat să se implice în dezbateri de acest tip", a arătat Meleşcanu.

Pe 27 august, George Maior afirma că Rudolph Giuliani este un personaj "spumos", iar scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă "expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia".

"Domnul Giuliani este un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump. Verificaţi acest lucru. În orice caz, ea (n.r. - scrisoarea) este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe, care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia", spunea atunci Maior. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu George Maior
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close