Antena 3 Politică Mesaj important transmis de Klaus Iohannis despre justiția română

Mesaj important transmis de Klaus Iohannis despre justiția română

de S.T.    |    22 Oct 2018   •   20:51
Mesaj important transmis de Klaus Iohannis despre justiția română
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că sunt tot „mai frecvente atacurile la adresa justiţiei din partea unor politicieni lipsiţi de integritate”.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a transmis, luni, un mesaj cu prilejul conferinţei „Conduita etică a magistraţilor pentru consolidarea încrederii publice. Dialog deschis privind integritatea judiciară”, din cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer. Mesajul a fost prezentat de către Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial - Departamentul Politică Internă.

„Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer a câştigat, prin activităţile de substanţă derulate în ultimul deceniu, statutul de reper pentru profesioniştii sistemului de justiţie din România, dar şi din întreaga regiune. Roadele muncii partenerilor noştri externi în consolidarea sistemului de justiţie şi în lupta anticorupţie, printre care se numără şi organizaţii ca a dumneavoastră, se văd din plin în ultimii ani. Din păcate, traversăm o perioadă în care independenţa justiţiei române este pusă la grea încercare”, a declarat Iohannis în mesajul său.

Potrivit şefului statului, integritatea este, în aceste zile, mai mult ca oricând, una dintre temele semnificative care se regăsesc pe agenda publică.

„Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiţiei din partea unor politicieni lipsiţi de integritate şi, în aceste condiţii, moralitatea şi profesionalismul magistraţilor devin esenţiale în apărarea şi menţinerea încrederii cetăţenilor în justiţie. Încrederea începe cu integritatea magistraţilor. Lupta anticorupţie este indisolubil legată de integritatea celor care fac parte din instituţiile sistemului judiciar. Mă bucur că am ocazia să transmit un mesaj de felicitare şi încurajare tuturor profesioniştilor din justiţie, de la prima şi până la ultima treaptă ierarhică a sistemului, pentru rezultatele tot mai bune privind înfăptuirea actului de justiţie în România, obţinute în ultimii ani, dar şi pentru modul în care şi-au făcut datoria şi au apărat independenţa puterii judecătoreşti”, a mai spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis integritate justitie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close