Antena 3 CNN Politică Mesajul premierului Ludovic Orban de Paștele Catolic și Florii: Să privim cu speranță în viitor

Mesajul premierului Ludovic Orban de Paștele Catolic și Florii: Să privim cu speranță în viitor

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe credincioși să îi aducă în gînduri pe cei care „ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli” și să aducă un omagiu eroilor din prima linie, în mesajul adresat românilor de Paștele Catolic și de Floriile Ortodoxe.

Mesajul premierului Ludovic Orban de Paștele Catolic și Florii: Să privim cu speranță în viitor
Sursa foto: Hepta
12 Apr 2020   •   10:09

 

”Știu că este un moment extrem de dificil pentru toți credincioșii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioși. Dar, așa cum spunea și Papa Francisc într-un mesaj recent, <în tăcerea orașelor noastre va răsuna și în acest an Evanghelia Paștelui>. Chiar dacă nu putem păși în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre. Să aprindem cu toții o lumină în noaptea Învierii și să privim cu speranță la viitor. Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toți în ploaie în Piața goală din Vatican”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul îi îndeamnă pe credincioși să se gândească la cei care au murit din cauza coronavirusului și să le aducă un omagiu celor care luptă împotriva epidemiei.

„Să îi aducem în gândurile noastre pe toți cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu și eroilor noștri din prima linie, care fac tot posibilul să țină în frâu această molimă. Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentației de a ne vizita părinții și bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă, așa cum facem în fiecare an de Paște. Știu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie. Sărbătorile pascale și Floriile sunt un bun prilej de reflecție pentru noi toți, de iertare și de speranță că vom reuși să depășim împreună această cumpănă grea din viața noastră”, a mai spus Ludovic Orban.

 

 

le spun romano-catolicilor, reformaţilor, unitarienilor și evanghelicilor, din România și ortodocşilor care sărbătoresc duminică Floriile!”, a mai transmis premierul Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Paste Florii
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close