Antena 3 CNN Politică Mesajul transmis de Iohannis lui Merkel, după alegerile din Germania

Mesajul transmis de Iohannis lui Merkel, după alegerile din Germania

Mesajul transmis de Iohannis lui Merkel, după alegerile din Germania
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    25 Sep 2017   •   16:35

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare cancelarului Angela Merkel, în urma rezultatului alegerilor legislative de duminică din RF Germania, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

"Câştigarea alegerilor parlamentare federale îmi oferă prilejul de a vă adresa cele mai sincere felicitări, împreună cu urări de succes în noul mandat de cancelar. Relaţia dintre România şi Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat pe deplin de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale şi a legăturilor interumane, precum şi prin împărtăşirea aceloraşi valori democratice fundamentale. România reprezintă totodată un partener stabil şi de încredere al Germaniei, un promotor al consolidării proiectului european", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. 

Şeful statului a subliniat că anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-germane şi a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa. De asemenea, Iohannis a menţionat că întâlnirea cu Merkel din luna iunie a acestui an, de la Berlin, a confirmat soliditatea parteneriatului bilateral şi a oferit perspectiva unei colaborări strânse în plan european, inclusiv în ceea ce priveşte discuţiile cu privire la viitorul Europei, cât şi în perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019. 

În comunicat se arată că preşedintele Iohannis şi-a exprimat convingerea că cele două ţări vor putea continua colaborarea "excelentă", spre beneficiul popoarelor român şi german, precum şi pentru viitorul Europei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Angela Merkel Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close