Antena 3 CNN Politică Mic plagiat în Programul de Guvernare al PNL. Copy-paste după PSD

Mic plagiat în Programul de Guvernare al PNL. Copy-paste după PSD

Mic plagiat în Programul de Guvernare al PNL. Copy-paste după PSD
24 Oct 2019   •   17:58

PNL și-a prezentat programul de guvernare cu care Ludovic Orban vrea să se instaleze la Palatul Victoria, dacă trece de votul Parlamentului. În documentul amintit, autorii programului au "comis" un mic plagiat dintr-un discurs al unui ministru PSD. 

Program PNL, pagina 36. la Securitate cibernetica "În contextul transformării digitale, securitatea cibernetică nu mai reprezintă doar o opțiune, ci o obligație pentru noi toți: cetățeni, companii, organizații, state. Guvernul va implementa toate deciziile UE cu privire la strategiile de securitate cibernetică, continuând astfel promovarea României pe scena celor care și-au creat deja un nume în domeniu."

Paragraful pare împrumutat aproape copy-paste dintr-un comunicat al Ministerului Comunicațiilor, referitor la faptul că Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a găzduit, sub egida Președinției României la Consiliul UE, pe 1 martie 2019, la București, la Palatul Parlamentului, Reuniunea informală a miniștrilor în domeniul comunicațiilor.

Iată paragraful care seamănă ciudat de mult.

"Totodată, a fost abordată problematica securității cibernetice, în contextul transformării digitale, aceasta nemaifiind doar o opțiune, ci o obligație pentru noi toți: cetățeni, companii, organizații. În acest sens, dezvoltarea cooperării, competențelor și cercetării, precum și continuarea investițiilor în domeniu  sunt esențiale și pentru protejarea intereselor politice, economice și de securitate ale UE."

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close