Antena 3 CNN Politică Mică, mică, dar vocală: Opoziţia face zile negre parlamentarilor Puterii la dezbaterile pe buget

Mică, mică, dar vocală: Opoziţia face zile negre parlamentarilor Puterii la dezbaterile pe buget

Mică, mică, dar vocală: Opoziţia face zile negre parlamentarilor Puterii la dezbaterile pe buget
Sursa foto: Parlament
19 Feb 2009   •   11:05

Speranţele se împletesc cu temerile în cea de-a treia zi de dezbatere a bugetului pe anul 2009 în plenul reunit al Parlamentului. Ambele stări de spirit sunt împărtăşite mai ales de parlmentarii din provincie, dornici să încheie cu acest joc al nervilor şi să plece acasa. Contând pe faptul că astăzi s-ar putea accelera discuţiile pe amendamente şi chiar da votul final, unii parlamentari ai coaliţiei de guvernare şi-au luat deja bilete de avion pentru drumul de întoarcere spre casă. Liberalii intenţionează însă să continue războiul de uzură, ei mai având de susţinut peste 1500 de amendamente.
Şedinţa plenului a fost suspendată azi-noapte, în condiţiile în care parlamentarii au votat abia jumătate din buget. În primele două zile de discuţii Putere şi Opoziţia s-a contrat reciproc, fiecare tabără politică făcând din cealaltă ţinta ironiilor şi glumelor politice care au plouat de la microfoanele parlamentului în paralel cu acuzaţiile reciproce legate de încălcarea regulamentelor de ordine interioară.
Liberalii au continuat în aceeaşi manieră şi în dimineaţa zilei de joi, ei contestând cvorumul existent şi reuşind să suspende temporar şedinţa de lucru. Nu însă fără ca unele amendamente ale Opoziţiei să fie respinse de Putere prin mai vechea practică a votului la două mâini.
Deputatul liberal Cristian Horia a fost cel care a acuzat prezenţa a doar 80 de parlamentari, după ce cu câteva minute mai devreme, preşedintele de şedinţă, senatorul Alexandru Pereş, anunţa respingerea unor amendamente ale liberalilor cu 202 voturi "contra" şi 51 de voturi "pentru".
Liberalul Eugen Nicolăescu a preluat arătând că nu există nici cvorum de şedinţă, şi nici nu sunt îndeplinite toate condiţiile desfăşurării dezbaterilor, lipsind un secretar şi Ministrul finanţelor, a cărui prezenţă este obligatorie.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close