Miercuri preşedintele Traian Băsescu va vorbi românilor. Are curajul să vină în Piaţa Universităţii?

de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   23:26
Miercuri preşedintele Traian Băsescu va vorbi românilor. Are curajul să vină în Piaţa Universităţii? Foto: Agerpres
Update 20.00 - Potrivit unor surse ale Antena 3, cel mai probabil, preşedintele se va adresa mâine românilor, într-un discurs de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seara, la ceremonia de învestire a lui Cristian Diaconescu la şefia MAE, că miercuri va avea "o intervenţie cu românii".

Traian Băsescu a vorbit pentru prima dată de la declanşarea protestelor în stradă, având vocea tremurândă şi spunând că "românii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate" şi atacându-i pe Iliescu, Ponta, Antonescu şi televiziunile.

"Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine, şi sper ca în ce voi clarifica mâine (miercuri - n.r.) în intervenţia mea cu românii să vă ajute", a declarat şeful statului.
Preşedintele Traian Băsescu s-a referit la situaţia socială cu ocazia depunerii jurământului de către noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, şi i-a spus acestuia că principalul mesaj pe care trebuie să-l transmită omologilor săi este că "România are forţă să continue".

Astăzi, în cea de-a 12-a zi consecutivă de proteste, aproximativ 200 de persoane s-au strâns la Piaţa Universităţii, , manifestanţii solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

 
Get Adobe Flash playerx close