Antena 3 CNN Politică Migratorul politic Mircea Coşea, numit de Boc la şefia Institutului Naţional de Administraţie

Migratorul politic Mircea Coşea, numit de Boc la şefia Institutului Naţional de Administraţie

Migratorul politic Mircea Coşea, numit de Boc la şefia Institutului Naţional de Administraţie
Sursa foto: Mircea Cosea
10 Apr 2009   •   14:03

Democrat-liberalul Mircea Coşea va fi numit în funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie (INA), a anunţat, vineri, premierul Emil Boc. Potrivit primului-ministru, Coşea nu ar cădea sub incidenţa legii care nu permite foştilor colaboratori ai Securităţii să accedă în funcţii guvernamentale.
Pe lângă rangul său de ofiţer al fostelor esrvicii de informaţii comuniste, Coşea se remarcă şi prin calitatea sa de migrator politic. El s-a înscris în PDL în februarie anul trecut, după ce a trecut prin PDSR, APR, PNL.
"Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, potrivit protocolului de guvernare şi de asumare a responsabilităţilor între PDL şi PSD. Din câte am aflat şi mi-a spus, el are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are are niciun fel de colaborare cu Securitatea", a spus Boc.
Coşea va beneficia la INA de un buget de 11.856.000 de lei, instituşia fiind abilitată cu coordonarea pregătirii înalţilor funcţionari publici.
În argumentaţia deciziei de poliţie politică, dată de Colegiul CNSAS pe 25 ianuarie 2007, apare aşa-numita "foaie de activitate" a ofiţerului cu avansările şi misiunile. Cum documentul a fost însă singurul găsit, pe 31 mai 2007, Colegiul i-a admis, cu un vot strâns, contestaţia cu menţionare că "s-a reţinut faptul că a activat ca ofiţer acoperit în cadrul UM0544 în perioada 1.06.1976 - 31.06.1983, fiind trecut în rezervă în urma reorganizării unităţii".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mircea cosea sef Boc CNSAS ofiter Securitate
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close