Antena 3 CNN Politică Mihai Dumitru, tehnocratul cu aviz votat aproape în unanimitate pentru portofoliul Agriculturii

Mihai Dumitru, tehnocratul cu aviz votat aproape în unanimitate pentru portofoliul Agriculturii

Mihai Dumitru, tehnocratul cu aviz votat aproape în unanimitate pentru portofoliul Agriculturii
Sursa foto: Mihai Dumitru
22 Dec 2009   •   16:20

Mihai Dumitru a primit marţi în comisiile parlamentare reunite de resort aviz favorabil pentru nominalizarea sa ca ministru al Agriculturii. După audierea sa, candidatura lui Dumitru a primit 58 de voturi pentru şi o singură abţinere. Dumitru este singurul tehnocrat fără trecut politic din garnitura de miniştri propuşi de către premierul desemnat Emil Boc.

În favoarea lui Dumitru s-au pronunţat 58 de parlamentari. Ceilalţi 22 de deputaţi sau senatori din comisii s-au abţinut sau nu au votat.

Dumitru a fost audiat, marţi, de patru comisii, două de la Camera Deputaţilor (Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, respectiv Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic) şi două de la Senat (Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, respectiv cea pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului).

Mihail Dumitru, nominalizat pentru Ministerul Agriculturii, este specialist în economie agrară, iar în prezent lucrează ca negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aviz audiere comisii portofoliu agricultura
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close