Antena 3 CNN Politică Mihai Fifor, despre legea PSD privind dublarea alocațiilor: „PNL îi scutește de taxe pe cei cu venituri mari, dar nu vrea să dea pentru copiii din România”

Mihai Fifor, despre legea PSD privind dublarea alocațiilor: „PNL îi scutește de taxe pe cei cu venituri mari, dar nu vrea să dea pentru copiii din România”

Senatorul Mihai Fifor, fost secretar general al PSD, critică Executivul Orban, subliind că acesta acordă facilităţi fiscale băncilor şi corporațiilor și îi scutește de taxe, dar refuză să permită intrarea în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor.

Mihai Fifor, despre legea PSD privind dublarea alocațiilor: „PNL îi scutește de taxe pe cei cu venituri mari, dar nu vrea să dea pentru copiii din România”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
07 Ian 2020   •   18:14

„Pe principiul "semne bune anul are", în timp ce scutește băncile și corporațiile de plata unor taxe de miliarde de lei, PNL refuză o necesară majorare a alocațiilor pentru copii! Ca de fiecare data, Orban acuză PSD. Asta stie, asta face. Zice premierul că PSD este iresponsabil pentru că a adoptat dublarea alocațiilor pentru copii, care nu poate fi susținută de bugetul de stat.

În schimb, ce sa vezi, Orban susține că PNL a fost responsabil când a propus aceeași măsură la începutul anului 2019, pe motiv că atunci alocațiile erau prea mici și că ei au fost responsabili întrucât au indicat sursa de finanțare pentru această măsură.

Ambele argumente invocate de PNL sunt, desigur, false:
1) Alocațiile pentru copii sunt în continuare mult prea mici în raport cu necesitățile pentru creșterea unui copil. Mai mult, natalitatea din România este într-o scădere accentuată, ceea ce impune măsuri foarte consistente pentru încurajarea natalității.

2) PNL a fost total iresponsabil, dar și diletant, când a indicat ca sursă de finanțare excedentul la fondul de pensii, fiind știut că banii de pensii nu pot fi folosiți cu altă destinație bugetară, întrucât aceste sume reprezintă drepturi patrimoniale ale contribuabililor. Atunci, PSD a trebuit să repare prostia făcută de amendamentul PNL, prin modificarea legii plafoanelor bugetare astfel incat sa poata majora deficitul generat de dublarea alocațiilor.

Mai mult, PSD a indicat sursa de finanțare pentru noua dublare a alocațiilor, respectiv menținerea taxei pe activele bancare și a taxei de 2% pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie.

Este inexplicabil, insa, de ce PNL îi scutește de taxe pe cei cu venituri mari (băncile și companiile din energie), dar nu vrea să dea pentru copiii din România.

Sau, poate, e explicabil...cinismul PNL este deja o marcă inregistrata a politicii romanesti”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că liberalii doresc o majorare a alocaţiilor copiilor, însă cu condiţia ca aceasta să fie sustenabilă, iar în momentul de faţă nu sunt prevăzute sume de bani pentru a susţine creşterea.

Citește Și Anunțul premierului Ludovic Orban despre alocații: Avem patru variante

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor PSD Ludovic Orban
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close