Antena 3 Politică Mihai Fifor, ieșire virulentă la adresa liberalilor: E o lege prost făcută. Rămâne un act legislativ abuziv!

Mihai Fifor, ieșire virulentă la adresa liberalilor: E o lege prost făcută. Rămâne un act legislativ abuziv!

de Maria Sabu    |    13 Iul 2020   •   14:30
Mihai Fifor, ieșire virulentă la adresa liberalilor: E o lege prost făcută. Rămâne un act legislativ abuziv!
Sursa foto: Foto: Fifor Mihai/ Facebook

Mihai Fifor vine cu un mesaj dur, în contextul în care, luni, Comisia juridică a Senatului urmează să reia dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Senatorul PSD susține că această lege este prost făcută și rămâne doar un act legislativ abuziv.

„Din start, specialiștii s-au pronunțat calificând proiectul trimis Parlamentului de guvernanţii PNL drept unul care ignoră deciziile CCR și continuă să promoveze prevederi anticonstituționale confuze, care încalcă drepturi și libertăți pe termen nedefinit.

Așadar, legea este pe fond neconstituțională și îi lipsește avizul Consiliului Economic și Social (CES). La aceasta se adaugă faptul că ceea ce dorește PNL nu este în acord cu legislația europeană în vigoare și perpetuează practica abuzivă de a interna/izola/ introduce în carantină pe oricine sau orice – inclusiv persoane sănătoase, doar pe baza unei suspiciuni.”, a spus senatorul PSD.

Legea carantinei și izolării rămâne un act legislativ abuziv

”Mai mult decât atât, Codul Penal prevede deja sancțiuni grave pentru zădărnicirea combaterii bolilor și conexe, dacă asta intenționau liberalii.

Indiferent de interpretare sau de modificările de formă aduse, Legea carantinei și izolării rămâne un act legislativ abuziv, lipsit de claritate și care nu respectă drepturile și libertățile democratice constituționale al românilor”, a conchis Mihai Fifor pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close