Antena 3 CNN Politică Mihai Fifor, scenariu-șoc pe scena politică. Cum ar putea rămâne Dăncilă premier interimar până după prezidențiale

Mihai Fifor, scenariu-șoc pe scena politică. Cum ar putea rămâne Dăncilă premier interimar până după prezidențiale

Mihai Fifor, scenariu-șoc pe scena politică. Cum ar putea rămâne Dăncilă premier interimar până după prezidențiale
16 Oct 2019   •   09:44

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, scrie, într-o postare pe Facebook, că premierul desemnat, Ludovic Orban, nu are nicio șansă să primească votul de încredere al Parlamentului, căci „rolul mărunt pe care i l-a rezervat președintele este cel de premier respins”.

Mai mult, Fifor susține că PSD va putea sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Iohannis „va face pe nebunul” și va veni și a doua oară cu aceeași nominalizare, ceea ce înseamnă că Dăncilă poate rămâne premier interimar cel puțin până după prezidențiale.

Orban, „nebunul” de sacrificiu de pe tabla de sah a lui Iohannis! Acesta e rolul mărunt pe care i l-a rezervat președintele, cel de „premier respins”.

Probabil a simțit și el că e prea frumos ca să poată fi adevărat. Iar ca să nu facă pe „nebunul”, Rareș Batistuță l-a amăgit că tot pe el îl va pune Iohannis și a doua oară.

Dar vă spun că nu va exista „a doua oară” pentru Sică.
Asa cum la remaniere Guvernul trebuie să vină cu ALTĂ propunere de ministru, atunci când președintele o refuză pe prima, tot așa, Iohannis va trebui să vină cu ALTĂ propunere, după ce Sică va fi respins de Parlament.

Iar dacă președintele va face pe „nebunul”, există desigur calea sesizării conflictului juridic de natură constituțională.

Deci, dragi români, puteți răsufla ușurați! Orban nu va fi premierul României! Va fi cel mult un „premier respins”, după care va redeveni... șomer”, a scris Mihai Fifor.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Mihai Fifor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close