Antena 3 CNN Politică Mihai Răzvan Ungureanu, un personaj extrem de controversat

Mihai Răzvan Ungureanu, un personaj extrem de controversat

Mihai Răzvan Ungureanu, un personaj extrem de controversat
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2015   •   08:36

Mihai Răzvan Ungureanu este un personaj extrem de controversat. În jurul lui au planat mai multe scandaluri printre care cedarea moştenirii Gojdu, pe când era ministru de externe al României, dar şi achizţiile scandaloase făcute în calitate de prim ministru. 

 
Totodată, în perioada în care MRU era şef al Serviciului de Informaţii Externe, soţia sa a primit din partea unei companii din industria petrolieră suma de 170 000 de euro, reprezentând servicii de consultanţă. 
 
Mihai Răzvan Ungureanu a lucrat toată viaţa la stat. De la Ministerul Educaţiei a ajuns la Ministerul de Externe, iar aici a fost numit şef peste Pactul de Stabilitate, funcţie pentru care a solicitat ca RAAPPS să îi acorde vila de protocol unde locuise preşedintele Constantinescu. 
 
Demis de la externe, Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit  imediat director al SIE, la cererea preşedintelui Traian Băsescu. 
 
Nici în fruntea Serviciului de Inforamaţii externe, Ungureanu  nu scăpat de scandaluri. 
 
Din fruntea SIE, Ungureanu a făcut cel mai important pas al carierei, când a fost propus de Traian Băsescu premier al României, la începutul anului 2012, când România se află într-o profundă criză politică. 
 
A condus guvernul cu cel mai scurt mandat din istoria recentă, însă în cele 3 luni de mandat a reuşit să se facă remarcat printr-o notă de plată uriaşă pentru capriciile proprii. 
 
A rămas în istoria României ca "premierul Unguent", sau "prim ministrul Kobe".
 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close