Antena 3 CNN Politică Mihai Răzvan Ungureanu: Votul de astăzi mă obligă. Sunt multe lucruri de făcut acum

Mihai Răzvan Ungureanu: Votul de astăzi mă obligă. Sunt multe lucruri de făcut acum

Mihai Răzvan Ungureanu: Votul de astăzi mă obligă. Sunt multe lucruri de făcut acum
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2015   •   19:30
Mihai Răzvan Ungureanu a primit avizul Parlamentului pentru numirea la conducerea SIE. Ungureanu a depus jurământul la scurt timp. 
 
Ungureanu a declarat, la ieşirea din plen, că votul primit astăzi îl obligă.
 
"A fost acordat de o majoritate clară a legislativului, este un vot care obligă, tocmai pentru faptul că în numărul celor care s-au pronunţat pozitiv se regăsesc nu doar PNL şi UNPR şi UDMR, ci şi reprezentanţii altor formaţiuni polticie care există în Parlament astăzi. De la Grupul Popular şi Democrat, la reprezentanţii minorităţilor naţionale şi la cei neafiliaţi."
 
Întrebat ce urmează acum, Ungureanu a explicat că următorul pas este vacantarea postului de senator de Arad.
 
"Sunt multe lucruri procedurale care trebuie rezolvate. Odată cu voul şi tot ce înseamnă procedura parlamentară obligaţia mea este să renunţa la poziţia mea de senator de Arad."
 
Întrebat care sunt priorităţile SIE, Ungureanu a dat un singur exemplu, referindu-se la legile securităţii naţionale.
 
"Nu am să intru în detalii acum, cred că o expunere publică a elementelor de principiu ale mandatului poate fi detaliată după ce îmi voi fi luat atribuţiunile. Dar în discurs am creionat câteva chestiuni pe care le urmăresc îndeaproape. De exemplu legile de securitate naţională au nevoie de o reorganizare. Vă dau numai acest exemplu. Este o chestiune de urgenţă şi împreună cu colegii de la SRI şi cu toate celelalte structuri, trebuie să le aducem la forma necesară."
 
Cât despre relaţiile cu preşeditnele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, Ungureanu a explicat că va avea  relaţii bune interinstituţonale cu oricine va fi în funcţii în CSAT.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close