Antena 3 Politică Mihai Tudose, desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis

Mihai Tudose, desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis

26 Iun 2017   •   20:02
Mihai Tudose, desemnat prim-ministru de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru al României. Iohannis a declarat că actuala criză trebuie terminată foarte repede şi că îl desemnează pe Mihai Tudose ca viitor premier.

„PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, la Cotroceni.

 „Pe de altă parte, criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un Guvern care să încerce să rezolve problemele apărute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD”, a spus preşedintele.

„Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a precizat Klaus Iohannis.

Citiți și Cine este Mihai Tudose, noul premier al României - fișă biografică

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close