Antena 3 CNN Politică Premierul Mihai Tudose cere Parlamentului o anchetă la ANRE

Premierul Mihai Tudose cere Parlamentului o anchetă la ANRE

Premierul Mihai Tudose cere Parlamentului o anchetă la ANRE
Sursa foto: Foto: gov.ro
09 Aug 2017   •   17:14

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat, în debutul ședinței de guvern de miercuri, că va cere Parlamentului o anchetă la Autoritatea Naţionala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), nemulțumit de activitatea instituției în domeniul energetic.

”Să cerem Parlamentului o anchetă la ANRE. Parlamentul poate să îl întrebe pe Havrileţ de ce îi e cald de trei luni şi nu a făcut ce trebuie. Poate facem o adresă oficială către Parlament”, a spus Mihai Tudose.

Și ministrul Energiei, Toma Petcu, a reproșat ANRE că nu a prezentat raportul privind evoluţia preţului energiei şi, prin urmare, va organiza cu întârziere licitaţiile pentru furnizori.

Toma Petcu a mai precizat că, faţă de săptămâna trecută, preţurile la energia electrică sunt într-o uşoară scădere pe "PZU, pe bursa secundară", dar că în continuare ANRE nu a realizat "o analiză riguroasă şi transparentă a comportamentului pe piaţă, pe piaţa de a doua zi".

Legea vaccinării, trimisă în Parlament

Un alt anunț făcut în ședința de guvern a fost legat de legea vaccinării, care va fi trimisă în Parlament, și nu adoptată prin ordonanță de urgență.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că aproximativ 67 de mii de copii au fost vaccinați în ultima lună, în condițiile în care miercuri expiră ultimatumul de două săptămâni venit din partea premierului în privința crizei vaccinurilor.

„În ultima lună au fost vaccinaţi 67.000 de copii, în jur de 40.000 nu au fost găsiţi la domiciliu. Asta, pe de-o parte, că suntem în perioada de vacanţă şi sunt mulţi copii care sunt plecaţi în străinătate, dar ei vor fi căutaţi din noi şi avem o rată de refuz a vaccinării de 12%”, a precizat Florian Bodog.

„Azi voi supune aprobării Guvernului Legea vaccinării, care aşa cum am anunţat iniţial va fi trimisă în Parlament şi nu va fi adoptată ca şi ordonanţă de urgenţă. (...) Practic responsabilizăm tot lanţul începând cu ministrul şi până la părinte cu privire la vaccinarea copiilor. Fac precizarea că legea va fi trimisă în Parlament şi va fi analizată, sunt sigur, cu maximă celeritate de comisiile de specilaitate şi sunt convins că în Parlament colegii se vor mobiliza în aşa fel încât să avem cât mai repede pusă în aplicare această lege”, a declarat ministrul Sănătăţii.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close