Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose, despre proiectul de înzestrare a Armatei: „Este o prioritizare, nu le putem lua pe toate”

Mihai Tudose, despre proiectul de înzestrare a Armatei: „Este o prioritizare, nu le putem lua pe toate”

Mihai Tudose, despre proiectul de înzestrare a Armatei: „Este o prioritizare, nu le putem lua pe toate”
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihai Tudose
23 Iul 2017   •   21:47

Cum va arăta proiectul de înzestrare a Armatei și dacă se va oferi cei 2% așa cum țara noastră a promis NATO, premierul Mihai Tudose a ținut să precizeze că există un sistem de prioretizare.

„Președintele nu a refuzat vreun punct pe ordinea de zi, nu a fost vorba despre bugetul pe anul acesta, ci despre un plan multianual de înzestrare, care nu avea în vedere cei 2%. A fost făcut dinainte, moștenit de la Guvernul de dinainte, Guvernul trecut nu avea cei 2% sau nu era construit pe 2% în fieacare an din buget. Din această cauză ministrul Apărării a retras acel proiect pentru a-l adapta la realitatea celor 2% anual. În ceea ce privește cei 2% din PIB alocați anul acesta, odată cu ultima declarație și acept din Congresul american privind un anumit tip de armament sunt convins că Ministerul Apărării va avea o schiță aproape de final cu ceea ce înseamnă prioritizare și lista de cumpărături pentru că România are nevoie de foarte multe, dar este o prioritizare, nu le putem lua pe toate”, a declarat premierul.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close