Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose explică demiterea consulului de la Lisabona: Turiştii români n-au avut parte de asistenţă corespunzătoare

Mihai Tudose explică demiterea consulului de la Lisabona: Turiştii români n-au avut parte de asistenţă corespunzătoare

Mihai Tudose explică demiterea consulului de la Lisabona: Turiştii români n-au avut parte de asistenţă corespunzătoare
28 Aug 2017   •   19:47

Premierul Mihai Tudose a motivat, luni, pe Facebook, demiterea consulului român în Portugalia prin faptul că turiştii români blocaţi în aeroportul din Lisabona nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului, primul-ministru exprimându-şi regretele faţă de această situaţie.

Mihai Tudose a precizat că a luat legătura cu turiştii blocaţi pe aeroportul din Lisabona, cu Ministerul de Externe şi cu autorităţile portugheze şi a primit asigurări că românii vor ajunge în ţară în cursul serii de luni.

”Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţenilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă”, a scris Tudose pe Facebook.

Şeful Guvernul şi-a exprimat totodată regretele faţă de faptul că cetăţenii români implicaţi nu au avut parte de asistenţă adecvată din partea autorităţilor române.

”Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetăţeni români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toţi cei în măsură să prevină apariţia unor astfel de situaţii neplăcute să îşi facă datoria aşa cum trebuie”, a conchis Mihai Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose demitere consul Lisabona turisti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close