Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose, în Parlament: „Comparația Cuc-Orban, inutilă. Nu poți să compari ceva cu zero”

Mihai Tudose, în Parlament: „Comparația Cuc-Orban, inutilă. Nu poți să compari ceva cu zero”

Mihai Tudose, în Parlament: „Comparația Cuc-Orban, inutilă. Nu poți să compari ceva cu zero”
Sursa foto: Foto: gov.ro
04 Sep 2017   •   16:21

Premierul Mihai Tudose le-a mulțumit parlamentarilor PNL, luni, în debutul discursului său din plenul Camerei Deputaților, pentru oportunitatea dezbaterii pe tema economiei din România, arătând că niciodată nu e inoportun să vorbești pe acest subiect. Tudose a arătat că, de fiecare dată când PSD a fost la guvernare, a adus "bunăstare şi o economie solidă". 

”De fiecare dată când PSD-ul a fost la guvernare, a adus bunăstare și o economie solidă. O spun cifrele. (...)Cresterea economică, de 5,8% e cea mai mare din UE. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale. Ne cerem scuze că vom depasi cresterea economica prognozata pentru acest an”, a spus Mihai Tudose.

Premierul a arătat că investițiile sunt mai mari decât în primul trimestru și fata de anul trecut și că sectorul privat a creat mai multe locuri de muncă în ultimele luni, în special în industrie.

”Toate măsurile adoptate în plan intern și fiscal au ținut cont de reglementările Uniunii Europene”, a spus premierul.

De asemenea, Mihai Tudose a anunțat că proiectul legii bugetului va fi trimis în Parlament în noiembrie.

Despre Pilonul II de pensii

”Am declarat cu toții că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a spus premierul.

Despre manualele de clasa a V-a 

”Mă bucur că aveți o îngrijorare. Parte din nebuniile pe care este obligat acum Ministerul Educației să le implementeze au fost stabilite anul trecut. Inclusiv celebrul manual de Sport. Vă mulțumim pentru acest lucru. O comparație cu anul trecut este sublimă. Acum vorbiți de manual de clasa a V-a. Anul trecut nu vorbeați de niciun manual. Fiindcă nu era gata niciunul. Dar nu v-am auzit”, a spus Tudose.

Despre situația autostrăzilor din România

”Comparația Cuc-Orban este inutilă. Pentru că nu poți să compari ceva cu zero. Nu am mers niciunul dintre noi pe autostrada Orban. Nu știu de ce, dar nu am găsit-o”, a spus premierul Mihai Tudose.

Despre românii care pleacă din țară

”Plângeți pe tema celor care pleacă din țară. Ați folosit o cifră. 200.000. Este corectă. De fapt, e mai mult de 200.000. E cifra celor care au plecat anul trecut, doamna Turcan, pe Guvernarea Cioloș”, a spus Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose a participat, luni după-amiază, la dezbaterea „Ora prim-ministrului” în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a prezenta starea economiei. Totul a plecat de la o solicitare a PNL, care susține că există foarte multe semne de îngrijorare legate de faptul că România ar putea fi lovită de o criză similară celei din 2008. 

Liberalii acuză Guvernul Tudose că, prin măsurile adoptate sau anunţate pentru perioada următoare, loveşte puternic în companiile private şi în angajaţii acestora. În plus, deficitul bugetar foarte mare şi încasările mici la bugetul statului ar putea trimite ţara într-o nouă criză.

Liderul grupului deputaților PNL, Raluca Turcan, a luat cuvântul, în debutul ședinței din plenul Camerei Deputaților. Raluca Turcan i-a cerut premierului Mihai Tudose să-și ceară scuze pentru declarațiile referitoare la sistemul bancar din România.

×
Subiecte în articol: mihai tudose
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close