Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose, mesaj despre vizita preşedintelui Emmanuel Macron. Ce teme vor aborda la dejunul de lucru

Mihai Tudose, mesaj despre vizita preşedintelui Emmanuel Macron. Ce teme vor aborda la dejunul de lucru

Mihai Tudose, mesaj despre vizita preşedintelui Emmanuel Macron. Ce teme vor aborda la dejunul de lucru
de S.T.    |    24 Aug 2017   •   13:27

Vizita preşedintelui Franţei în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, şi pentru consolidarea cooperării în plan european, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis joi Agerpres.

Conform sursei citate, premierul va oferi, joi, un dejun de lucru în onoarea preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România, ca parte a turneului regional pe care îl efectuează în aceste zile.

„Vizita preşedintelui Franţei în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părţi”, a subliniat Tudose.

Potrivit comunicatului, la dejunul de lucru vor fi abordate aspecte privind cooperarea în sectoarele economic, energetic, cercetare şi cultural.

Premierul va prezenta progresele economice ale ţării noastre, măsurile luate de Guvern în acest domeniu şi oportunităţile de investiţii, în condiţiile în care România a înregistrat în trimestru al doilea o creştere economică de 5,9%, cea mai mare din UE, precizează sursa citată.

„Aderarea României la Spaţiul Schengen este un alt subiect de interes, având în vedere că ţara noastră îndeplineşte condiţiile tehnice, decizia fiind în acest moment la nivel politic, iar ţara noastră se bazează pe sprijinul constant al partenerului tradiţional, Republica Franceză”, se mai arată în comunicat.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close