Antena 3 Politică Mihai Tudose: "Votul bate viața! Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!"

Mihai Tudose: "Votul bate viața! Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!"

de Mia Lungu    |    25 Noi 2020   •   17:30
Mihai Tudose: "Votul bate viața! Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!"
Sursa foto: Hepta

Mihai Tudose acuză Ministerul Sănătății si PNL că nu solicită sprijin european în lupta împotriva coronavirusului, concentrați fiind numai pe organizarea alegerilor parlamentare: "Ce face, de fapt, Ministerul Sănătății pentru a beneficia de sprijinul european? Mă tem că mai e ceva pe lângă lipsa de competență și transparență guvernamentale. E indiferența criminală a unor guvernanți preocupați strict de alegeri!"

"Votul bate viața! La Pe-Ne-Le..." a scris Mihai Tudose, miercuri, pe pagina sa de Facebook. Acesta acuză Guvernul PNL că este interesat exclusiv de organizarea alegerilor și ignoră complet nevoie sanitare din sistemul medical, în contextul pandemiei COVID-19.

"Comisia Europeană cumpără în aceste zile 200 de roboți pentru dezinfectarea spitalelor din UE. În următoarele săptămâni vor fi trimiși către statele membre. Câți roboți a cerut România, în ce stadiu sunt demersurile Ministerului Sănătății în acest sens? În condițiile lipsei de transparență - și, e clar, de competență - a Guvernului, am cerut azi Comisiei Europene, printr-o interpelare, să direcționeze acești roboți cu precădere către România și celelalte țări care au dificultăți în achiziționarea de echipament performant în lupta anti-Covid. Un astfel de robot dezinfectează cu raze ultraviolete un salon de spital în 15 minute."  a precizat Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.

"Comisia Europeană a alocat 12 milioane de euro pentru această achiziție din Instrumentul pentru sprijin de urgență - activat de Comisie în aprilie și . În sesiunea plenară din această săptămână a Parlamentului European, votez pentru scutirea de TVA, în întreaga UE, a vaccinurilor anti-Covid și a dispozitivelor medicale necesare pentru vaccinare și diagnostic.

Până la apariția vaccinului, testarea rămâne, după cum ne arată exemplele altor state, un mijloc eficient de stopare a propagării virusului. Toată lumea se concentrează pe testare masivă, numai România nu testează la adevărata capacitate a sistemului medical. Dintr-un cinic calcul electoral!" 

Mihai Tudose: Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!

"S-a dat de curând o recomandare europeană privind strategiile de testare. Am cerut Comisiei sprijin urgent și pentru creșterea capacității de testare în România. Dar vrea statul român acest sprijin? Ce face, de fapt, Ministerul Sănătății pentru a beneficia de sprijinul european? Mă tem că mai e ceva pe lângă lipsa de competență și transparență guvernamentale. E indiferența criminală a unor guvernanți preocupați strict de alegeri!" a concluzionat acesta.

Votul bate viața! La Pe-Ne-Le... Comisia Europeană cumpără în aceste zile 200 de roboți pentru dezinfectarea spitalelor...

Posted by Mihai Tudose on Wednesday, 25 November 2020
×
Subiecte în articol: mihai tudose PSD

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close