Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose, despre PNRR: „Bani de pensii nu avem, dar dăm 30 de miliarde lei să le recalculăm”

Mihai Tudose, despre PNRR: „Bani de pensii nu avem, dar dăm 30 de miliarde lei să le recalculăm”

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat, într-o conferință de presă, că unele pasaje din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost copiate, iar documentele sunt semnate de companii. De asemenea, Tudose susține că banii vor ajunge tot în zona de interesa a guvernanților.

Mihai Tudose, despre PNRR: „Bani de pensii nu avem, dar dăm 30 de miliarde lei să le recalculăm”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    03 Iun 2021   •   19:11

Mihai Tudose a dezvăluit, într-o conferință de presă, că anumite pasaje din PNRR sunt copiate din alte documente.

Referitor la acest lucru, Tudose a citit un pasaj din PNRR, în care se făcea referire la o dată de „până cel târziu 2006”.

„Să vedem ce face Comisia, probabil că o să-i mai cheme să negocieze, eu repet şi am stat azi de vorbă cu colegii nu ne închipuim cum poţi să trimiţi 6 variante pe transporturi şi să aleagă în comisie una. 

Ne spun de luni de zile muncim, mii de oameni muncesc din partea noastră, din partea guvernului ca să facă acest plan şi acum aflăm că de fapt datele au fost livrate de beneficiari consultanţi care bineînţeles au partea lor de interes în ceea ce priveşte acest plan, adică să ajungă banii tot în zona lor de interes”, a declarat Mihai Tudose.

„Bani de pensii nu avem, dar dăm 30 de miliarde lei să le recalculăm”

„Sunt prevăzuţi 1.200 de euro pe zi pentru consultanţă externă, 1,6 milioane de euro pentru achiziţiile de birouri dulapuri, scaune, măsuţe pentru persoane nou angajat pentru recalcularea pensiilor, deci bani de pensii nu avem, dar cheltuim 30 de miliarde de lei ca să recalculăm pensiile.

27 de milioane de euro pentru implementarea de ghiduri metodologice în sănătate, alea gratis de la Banca Mondială nu sunt bune fiindcă sunt gratis şi când sunt gratis probabil că nu sunt comisioane. 41 de milioane de euro consultanţă în vederea ajustării cadrului legislativ pentru programe de formare în domeniul sănătăţii, alea deja existente repet nu sunt bune pentru că nu mai costă 4 milioane de euro”, a mai spus Mihai Tudose.

Europarlamentarul a fost întrebat dacă România riscă să nu mai atragă toată suma, iar acesta a spus că acest lucru este evident.

„Din surse din interior, toate au deja beneficiarii clari”, a mai spus Mihai Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose PNRR
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close