Antena 3 Politică Mihai Tudose: "Zilele ministrului Ghinea la guvern sunt numărate, după rateul extrem de grav al PNRR"

Mihai Tudose: "Zilele ministrului Ghinea la guvern sunt numărate, după rateul extrem de grav al PNRR"

de Georgiana Adam    |    23 Apr 2021   •   13:41
Mihai Tudose: "Zilele ministrului Ghinea la guvern sunt numărate, după rateul extrem de grav al PNRR" Hepta

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose apreciază, într-o postare pe Facebook, că zilele ministrului Cristian Ghinea în guvern sunt numărate, după "rateul extrem de grav al depunerii la termen a PNRR, mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană".

De aceea, susţine Tudose, Ghinea va fi "berbecul sacrificat de Paşte", în special după ce pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisie va deveni "noul coşmar" al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

"Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba!

Tudose: Nu-i erau de ajuns Briliantului beşteleala de la Bruxelles, CE i-a mai dat o dată în cap lui Ghinea

Nu-i erau de ajuns Briliantului beşteleala de la Bruxelles, nemulţumirea lui Iohannis faţă de bătaia de joc cu care ministrul fondurilor europene a tratat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi înverşunarea lui Cioloş de a jertfi un userist pentru a răzbuna alungarea Pluseristului Vlad Voiculescu, care a fost făcută de Cîţu cu complicitatea lui Dan Barna. 

Comisia Europeană i-a mai dat o dată în cap lui Ghinea. Cu taxonomia. Nu aia îndeobşte cunoscută ca studiul unei grupe de plante ori animale, ci instrumentul UE, astfel botezat, de finanţare a investiţiilor durabile.

Aşa învaţă Ghinea pe pielea lui că un ghinion nu vine niciodată singur. Pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisie va deveni noul coşmar al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Şi al viitorului ministru, pentru că zilele lui Ghinea sunt numărate după rateul extrem de grav al depunerii la termen a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană. Inclusiv din cauza bâlbelor privind tranziţia verde, vizată de taxonomie.

Incapabil să schiţeze soluţii şi termene pentru problema mineritului, tot ce a putut să formuleze Ghinea a fost ca minerii să fie cei care să pună flori pe mormântul mineritului din Valea Jiului. Asta-i soluţia lui la problema socială ce ne aşteaptă: minerii să depolueze bazinul minier după închiderea definitivă.

Dar nu vă temeţi voi, giuvaere progresiste, că atâta cinism se va întoarce într-o zi chiar împotriva voastră? Ori credeţi că sacrificarea lui Ghinea pe post de miel de Paşte vă scapă de furia românilor?

Tudose: Aşa învaţă Ghinea pe pielea lui că un ghinion nu vine niciodată singur

Nu de alta, dar gazul natural, energia nucleară şi agricultura nu sunt acoperite de normele adoptate miercuri de Comisia Europeană, cele trei sectoare – vitale pentru economia românească! – putând să fie incluse în taxonomie până la finalul anului, printr-un al doilea act delegat privind componenta climatică. Dar pentru asta trebuie să se bată guvernanţii ţărilor interesate! 

Apropo, miniştrii USRPlus pentru interesele cui acţionează, de fapt? Că în folosul României n-au mişcat un deget în patru luni! De asta, sacrificarea lui Ghinea nu e de ajuns... E nevoie și de un pic de “pioșenie” și recunoaștere... Recunoașterea incapacității, a trufiei, a răutății, a minciunii..... etc", a scris Mihai Tudose, joi, pe pagina de Facebook.

Mihai Tudose, atac dur: "Ghinea, Briliantule, ia exemplul diamantului Vlad Voiculescu şi du-te!"

Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba! Nu-i erau de ajuns Briliantului beşteleala de la Bruxelles, nemulţumirea...

Publicată de Mihai Tudose pe Vineri, 23 aprilie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close