Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu a cerut trimiterea Poliţiei la Ridzi acasă să verifice dacă are nevoie de concediu medical

Mihai Voicu a cerut trimiterea Poliţiei la Ridzi acasă să verifice dacă are nevoie de concediu medical

Mihai Voicu a cerut trimiterea Poliţiei la Ridzi acasă să verifice dacă are nevoie de concediu medical
18 Iun 2010   •   13:46

Reprezentanţii liberali au făcut caz la ultima şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pe tema prezenţei deputatei Monica Iacob-Ridzi la votul dat pentru noul judecător la Curtea Constituţională. Constatând că parlamentarul PDL a absentat la şedinţa moţiunii de cenzură, liberalul Mihai Voicu şi-a adus aminte că Biroul Permanente al Camerei are dreptul să verifice la domiciliul acesteia dacă este sau nu în concediu medical. El a cerut ca Poliţia şi Casa de asigurări de sănătate Hunedoara să se deplaseze la domiciliul lui Ridzi pentru a verifica starea de sănătate a acesteia. Democrat-liberalii au sărit rapid în apărarea colegei lor, reproşându-i lui Voicu că face confuzie între concediul medical şi cel de maternitate în care se află Ridzi.

"Dacă doamna Monica Iacob Ridzi se află în concediu medical, vă cer în mod oficial să sesizaţi poliţia şi Casa de asigurări de sănătate Hunedoara, pentru că bănuiesc că legea aceea cu oamenii care trebuie să fie acasă în timpul concediului medical este valabilă pentru toţi cetăţenii României?, a propus Voicu, conform stenogramei de şedinţă a conducerii Camerei de miercuri.

Deputatul PDL, Gheorghe Albu i-a atras atenţia că una este concediu medical, alta cel de maternitate. ?Nu este concediu medical pentru boală, ci este concediu pentru îngrijire copil; asta nu înseamnă că eşti acasă bolnav, dacă este pentru îngrijire copil, nu trebuie să stai legat în casă. Aşa cred. Ea nu este bolnavă, Doamne fereşte!? a replicat Albu.

Voicu nu a dezarmat şi a apreciat că Ridzi ar trebui să vină atunci la audieri la comisia juridică de vreme ce condiţia fizică îi permite să voteze pentru noul judecător al CCR. "Atunci, dacă lucrurile stau aşa, este momentul să o invităm la Comisia juridică pentru audiere cu privire la percheziţia informatică, pentru că dacă a putut să vină la două noaptea la un vot, bănuiesc că poate veni şi la o oră decentă la Comisia juridică? a comentat ironic parlamentarul liberal.

Procurorii DNA au cerut în februarie ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi în vederea începerii urmăririi penale într-un al doilea dosar privitor la o licitaţie pentru achiziţia de calculatoare şi laptopuri. Procedura a fost amânată sarcina deputatei în cauză care a născut recent un băieţel şi se află în prezent în concediu de maternitate.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vot
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close