Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: Băsescu a încălcat Constituţia prin ieşirea publică de sâmbătă seară dar o nouă suspendare necesită coagularea voinţei politice

Mihai Voicu: Băsescu a încălcat Constituţia prin ieşirea publică de sâmbătă seară dar o nouă suspendare necesită coagularea voinţei politice

Mihai Voicu: Băsescu a încălcat Constituţia prin ieşirea publică de sâmbătă seară dar o nouă suspendare necesită coagularea voinţei politice
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   13:12

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, duminică, că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia prin ieşirea publică legată de Convenţia PDL, însă decizia unei noi suspendări din funcţie necesită "coagularea voinţei politice", până acum fiind prezentate doar opinii.
   
"Trebuie să recapitulăm foarte succint faptele, mă refer aici doar la articolul din Constituţie care prevede plasarea preşedintelui României deasupra forţelor politice. Nu este prima dată când preşedintele se implică activ în viaţa unui partid politic, nu este pentru prima dată când preşedintele, participând la Convenţia PDL, susţine un anumit candidat - s-a mai întâmplat şi cu Emil Boc în 2011, poate mult mai virulent atunci - însă este o premieră extrem de gravă faptul că preşedintele României, din această poziţie, anunţă public implicarea în formarea unui nou partid, mai mult decât atât, conducerea acestui proces şi sigur că din nou este vorba de o încălcare a Constituţiei, acesta este un lucru evident", a susţinut Voicu.
   
De asemenea, în ceea ce priveşte un eventual demers de suspendare din funcţie, vicepreşedintele PNL a susţinut că acest lucru necesită coagularea unor opţiuni politice.
   
"Suspendarea este un proces care implică coagularea unei voinţe politice, luarea unei decizii, precum şi un proces parlamentar şi constituţional. Da, am asistat la o încălcare a Constituţiei, nu spun acum că s-a şi format opinia şi s-a luat decizia cu privire la o suspendare a preşedintelui. Nu este un secret, evident, că suntem de părere că preşedintele Băsescu nu are ce căuta la Cotroceni, a încălcat în numeroase rânduri Constituţia, însă repet, nu s-a format o decizie în acest moment cu privire la o nouă suspendare", a mai declarat Voicu.
   
El a precizat că ministrul de Interne, Radu Stroe, a exprimat opinia "că ar trebui să ne gândim'.
   
"Cu acest lucru sunt de acord, ar trebui să ne gândim. Nu pot acum să definesc că este necesară, că trebuie făcută repede, sau că ar trebui să luăm o decizie în acest sens. Trebuie făcută o analiză şi văzut care sunt consecinţele şi cum am putea să luăm decizie în acest sens", a mai precizat Voicu.
   
Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare".
   
"Este inadmisibil ce a făcut Băsescu", a spus vicepreşedintele PNL Radu Stroe, referindu-se la implicarea lui Băsescu în Convenţia PDL.
   
"Trebuie să ne gândim din nou la suspendare", a adăugat el.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close