Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: Un mandat sau două de opoziţie nu le-ar strica liderilor UDMR

Mihai Voicu: Un mandat sau două de opoziţie nu le-ar strica liderilor UDMR

Mihai Voicu: Un mandat sau două de opoziţie nu le-ar strica liderilor UDMR
21 Iun 2010   •   12:59

Liderilor UDMR nu le-ar strica un mandat-două în Opoziţie, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, întrebat fiind de excluderea unui parteneriat de guvernare cu  această formaţiune. El a infirmat faprtul că în Biroul Politic conducerea PNL ar fi discutat despre excluderea UDMR de la un viitor parteneriat politic pentru guvernare.

"N-am discutat, dar şi eu cred că un mandat sau două de opoziţie nu le-ar strica", a susţinut liderul PNL.

Voicu nu este singurul liberal care a  lansat o asemenea poosibilitate, după ce udemeriştii au trădat  PNL la votul noului judecător numit de Senat pentru Curtea Constituţională. Rând pe rând, Varujan Vosganian şi Puiu Haşotti i-au avertizat pe udemerişti că nu vor mai fi cooptaţi la guvernare în cazul în care PNL va accede la Putere în urma alegerilor parlamentare din 2013.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a  reacţionat sâmbătă, la avertismente, arătând că nu ştie dacă UDMR mai are nevoie de o colaborare cu PNL, ţinând cont de faptul că liberalii au adoptat un discurs naţionalist."Eu nu ştiu dacă mai am nevoie de o colaborare cu PNL, care a trecut printr-o metamorfoză bizară în ultima vreme. Sincer, eu m-am şi pus pe gânduri, că oi fi eu naiv, că am declarat de mai multe ori că suntem în relaţii bune cu PNL şi că ne-am înţeles foarte bine, inclusiv în problema etnică. Şi acum mă trezesc că ei sunt cei mai naţionalişti. Ei ne atacă cel mai dur privind Legea Educaţiei şi văd cu stupefacţie că au găsit direcţia de atac, şi anume UDMR. Varujan Vosganian ar trebui el să ne întrebe dacă noi vrem să mai colaborăm cu PNL", a spus preşedintele UDMR, Marko Bela.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: voicu mandat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close