Antena 3 CNN Politică Mihăiţă Calimente: Condamnarea lui Fenechiu, o răzbunare politică. Oricine îl deranjează pe Băsescu se trezeşte cu dosar

Mihăiţă Calimente: Condamnarea lui Fenechiu, o răzbunare politică. Oricine îl deranjează pe Băsescu se trezeşte cu dosar

Mihăiţă Calimente: Condamnarea lui Fenechiu, o răzbunare politică. Oricine îl deranjează pe Băsescu se trezeşte cu dosar
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    30 Ian 2014   •   20:04
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente este de părere că decizia instanţei de a-l condamna pe fostul ministru Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu condamnare este o răzbunare politică ce ar avea legătură cu preşedintele.
 
"Relu Fenechiu este condamnat pentru nişte fapte din 2002. (...) După părerea mea, este clar că e o răzbunare politică, pentru că până sa fie ministru nu am auzit de acest proces. Brusc după aia s-a întâmplat totul", a spus deputatul PNL Mihăiţă Calimente, joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Mai mult, liberalul îl invocă în aceast caz şi pe şeful statului.
 
"Oricine îl deranjează pe Traian Băsescu se trezeşte cu un dosar", a încheiat Calimente.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul".

Procurorul DNA a arătat anterior că inculpaţii din dosarul "Transformatorul" au dat dovadă de un comportament grav când "au vândut fier vechi la preţ de componentă nouă", iar funcţiile acestora amplifică gravitatea situaţiei, de aceea pedepsele lor trebuie mărite.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
  

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close